Што да проверите на возилото пред да тргнете на пат?

Олимпико препорачува на возачите пред пат да ја проверат исправноста на своето возило. Мора да се провери акумулаторот, нивото на маслото, течноста за разладување(климата) и кочниците, притисокот на гумите, како и состојбата на резервните гуми. Задолжително треба да се проверат гумите во каква состојба се и ако треба да се заменат летните со зимски, или обратно. Сето ова го нуди тимот на Олимпико.