Пополнете ја нашата анкета

Услуги

Како дел од своите услуги, при промена на гумите за соодветна сезона, ОЛИМПИКО на своите клиенти им нуди да ги остават гумите во нашиот центар на чување по стандардизирани услови.

Складирањето треба да биде во согласност со таквите услови:

    - Во просторија која што е добро проветрена, со сува и умерена температура, заштитена од директна изложеност на сонце и од лоши временски услови

    - Далеку од сите хемиски супстанции или јаглеводородни растворувачи

    - Далеку од предмети кои би можеле да ги оштетат гумите 

    - Далеку од сите извори на топлина, пламен, жешки предмети, материјали кои што предизвикуваат искра или електрично празнење и сите извори на озон (трансформатори, електрични мотори, машина за лемење и слично)

    - Гумите се чуваат напумпани, во исправена или во лежечка положба

 • Промена на масло  и филтри (полен, масло, гориво, воздух)
 • Проверка и промена на кочиони плочки 
 • Проверка и промена на сите видови спони и јабучици
 • Проверка и промена на светлосната сигнализација
 • Проверка, рециклирање и промена на фреон на клима во возилото

*сите потребни делови можеме да ги набавиме*

 • Промена и балансирање на гуми и бандажи со најсовремени уреди од познатите светски брендови Beissbarth (Германија) и Hunter (Америка)
 • Поправка на гуми (лепење, вулканизирање) се извршува со вулканизерска опрема-лепенки од реномираниот светски бренд ТИП-ТОП.
 • Исправање алуминиумски и челични бандажи, на високо квалитетна и прецизна машина
 • Геометрија на возило (Проверка и центрирање преден и заден трап) се изведува со најсовремена и високо прецизна машина од реномираниот бренд HUNTER
 • Сите горе споменати зафати се изведуваат со високо едуциран и сертифициран кадар од реномираниот бренд Michelin
 • Метлици (брисачи) за ветробранско стакло за сите видови возила ( BOSCH, ZMAX, SCT, ...)
 • Течности за ветробранско стакло
 • Освежувачи за возило ( Dr.Marcus, Pinotti, Little Joe, My Shaldan, ...)
 • Козметика за возило (Dr.Marcus, MOTIP, WURTH, AUTOCARE, ...) 
 • Акумулатори (EXIDE, VARTA, FIAMM, DURACELL, HAGEN)
 • Патосници (Gledring, ...)
 • Раткапни
 • Зимски ланци за пневматици ( VERIGA,...)
 • Алуминиумски фелни ( MAK WHEELS,...)

И др. аксесоари