Совети

Зошто да се одлучите за нашиот хотел за гуми? -

Пратете ги Вашите гуми на заслужен одмор во хотел со 5 ѕвезди...

Како да се чуваат гумите во домашни услови? -

Чување во сува просторија со умерена температура, без директна светлина, далеку од хемиски супстанции...

Зошто да се проверува притисокот еднаш месечно? -

Притисокот во гумите треба да се проверува еднаш месечно кога тие се ладни...

Кога и зошто да се центрира возилото еднаш годишно? -

Проверка на тркалата се прави после сообраќајна незгода, извршени лимаро фарбарски интервенции или по сервис на возилото....

Кога треба да се провери и напумпа резервната гума? -

Резервното тркало треба да се проверува еднаш годишно, поради природно испуштање воздух...

Што да проверите на возилото пред да тргнете на пат? -

Треба да се провери акумулаторот, нивото на маслото, течноста за разладување(климата), кочниците,...

Зошто новата Michelin Primacy 4? -

MICHELIN Primacy 4 ве одржува сигурни кога е новa и кога e истрошена...

Зошто Bridgestone Turanza T005? -

Развиена и произведена во Европа за задоволување на реалните потреби на возачите...

Кога и зошто треба да се ротираат гумите? -

Гумите треба да се ротираат приближно на секои 7.000 до 10.000 км...

Зошто зимските гуми треба да се заменат со летни и обратно? -