255/40 R20 101Y MICHELIN PILOT SUPER SPORT X

Побарај понуда
E
A
2(071 dB)

E
A
2(071 dB)
Брзински индекс: Y (300 км/ч)
Индекс на носивост: 101 (825 кг по гума)
50% ПОПУСТ НА МОНТАЖА И БАЛАНСИРАЊЕ НА НОВИ ГУМИ.

Специјално направена за спортски возила со ултра високи перформанси.
Pilot Super Sport се релативно лесни гуми, со заштеда на тежина до 10% во споредба со другите гуми со слични димензии. Ова ја намалува неопределената тежина за да се подобри ракувањето со воланот. Два пати поголема долготрајност од конкурентските брендови. Кочи три пати пократко на влажен пат.Овие гуми го прошируваат пакетот за Максимум Перформанси на летни гуми со нивната долготрајност, ракување и тракција при зголемување на векот на шарата.

Можеби ќе ве интересира