Пополнете ја нашата анкета

Пребарување

Одберете димензии соодветни за Вашето возило и погледнете го изборот на гуми во Олимпико.


Пребарување

Одберете димензии соодветни за вашето возило и погледнете го изборот на гуми во Олимпико.


Зошто да нѐ одберете нас?

Проверен квалитет

Избор од најдобрите и докажани светски брендови за пневматици

Традиција

31 години поим за квалитет во продажбата и монтажа на пневматици

Современа опрема

Монтажа, балансирање и ласерско 3Д центрирање на предница

Некои податоци за нас

31
Години искуство
6000
м2 површина
9
рампи за опслужување возила
90
секунди за проверка на преден и заден трап
7
брендови на гуми
2
години гаранција на гуми

Совети и најдобри практики за одржување на гумите

Откако ќе ги изберете вистинските гуми за Вашето возило, мора да превземете соодветни мерки за да ги одржувате во одлична состојба. Еве неколку корисни совети од тимот на ОЛИМПИКО

Проверка на притисок

Притисокот на гумите треба редовно и внимателно да се проверува. Ова е неопходно, бидејќи со текот на времето притисокот се намалува, што доведува до зголемување на потрошувачката на гориво. Со слаб притисок во гумите, веќе не може да се потпрете на перформансите на гумите.

Балансирање на гумите

Балансирање на гумите е исто така важно за одржување на долговечноста на гумите но и на подвозјето. Се препорачува да се балансираат најмалку еднаш годишно , после долго возење или ако забележите тресење на воланот при поголеми брзини.

Центрирање на предница

Целта на центрирање на преден и заден трап на возилото е зголемување на животниот век на гумата, како и подобра контрола на возилото. Се препорачува да се центрира возилото еднаш годишно или после сервисен зафат.

Чување на гумите

Гумите треба да се чуваат во сува, темна и ладна просторија. Правилното складирање на гумите без бандаж е една врз друга. Доколку се со бандаж, препорачуваме да ги чувате исправени и да се ротира нагазната страна еднаш месечно. Пред да ги складирате во домашни услови, препорачуваме да ги исчистете од нечистотија.

Најчесто барани димензии

Нашите брендови на гуми